Web graphics by
Darian Graphics

Tarot
het leggen van tarotkaarten voor spiritueel inzicht en advies
Zelf tarot leren
Cycli in tarot
Tarot draait om cycli, alles heeft een begin, een midden en een einde en dan is de cirkel rond en ben je weer aan het begin. Het eindpunt is dus ook altijd een nieuwe begin. Op die manier doorloop je je pad door de kaarten. Dat zijn wij allemaal. Je bent dus nooit "af" maar soms wil je wel graag weten waar je zit op je weg.
De grote arcanakaarten beginnen met De Dwaas, op het plaatje is letterlijk het begin van de weg te zien. Het eindigt bij De Wereld, een groot gegeven, en daar kan je weer aan een nieuwe weg beginnen.
De kleine arcanakaarten hebben vier kleuren, thema's: staven, kelken, zwaarden en pentagrammen, die elk een specifiek aspect van je weg vertegenwoordigen.

De kaarten en de leggingen
De tarotkaarten hebben allemaal gedetailleerde plaatjes, deze symbolische beelden vormen een belangrijk onderdeel van tarot want deze universele beelden triggeren associaties en zetten je op het juiste been. Meestal niet zo letterlijk dat een bepaalde kaart bijv. een blonde vrouw in iemand's leven vertegenwoordigt, maar dat kan in een enkel geval wel. Meestal vertegenwoordigen de plaatjes een bepaald archetype (van Jung) Deze archetypen vertegenwoordigen bepaalde beelden en opties zoals ook terug te vinden is in religies, sprookjes, mythes. Het vormt een onderdeel van ons collectief onbewuste. Omdat dit zich meestal aan het bewuste niveau onttrekt, kun je op die manier nieuwe inzichten krijgen die meer met gevoel dan met ratio te maken hebben.
De kleuren en de getallen in de kaarten zijn ook belangrijk.

Energie
Omdat het werken met tarot altijd energiewerk is, is het goed om je hiervan bewust te zijn. Daar bedoel ik niks engs mee maar tarotkaarten lezen doe je met je energieveld en chakra's open anders komt er niks binnen. Dus naderhand moet je jezelf ook weer afsluiten voor al die energie van buitenaf, vooral als je een reading voor een ander doet.
Lees er hier meer over.


De informatie op deze pagina is dan ook persoonlijk, mijn versie van "hoe doe je tarot". Ik behandel de tarotkaarten niet per stuk want daar zijn genoeg boeken over. Lees die vooral ook, maar deze informatie is wellicht handig om op de juiste golflengte (voor jou) te komen om je eigen tarot leggingen te doen.
Sommige onderwerpen worden op een andere pagina nader uitgewerkt.